5 Nisan 2016 Salı

Su İçmek Neden Gerekli

Su içmenin Faydalarını saymak ile bitiremeyiz.
insana vücudunu  %60 erkek de kadın ise %50 dudan oluşur. çocuklarda bu oran %70 civarlarındadır. Dikkat ederseniz cocuklar yetişkinleren daha çok su içmektedir. sebebi onlardaki su oranın
Su İçmek Neden Gerekli
fazlalığıdır.
 insana beynin %95 Akçiğirinin %90 sı sudur.  insann vücudunun su oranı%2 düştüğünde yorgun bitkin ve unutkanlık yaşmaya başlar.

Su hücre içerisindeki hayati olayların oluşmasını sağlar. hücrelere oksijen taşıma ve hücre içerinde bulunan toksik madelerin atılmasını sağlar. yani hücre içi temizlik sağlar
Su vücudun ısı denegesini sağşlayarak soğuğa ve sıcağa  karşı vücdudun korunmasını sağlar. vücuta su yetersizği oluşduğunda vücut yeterin ce yağ yakamaz ve dolayısı ile vücut yağ depolama yaşlar. su yağ molekülerin bir birinde ayrılmasını ve fazla olan yağların vğücutan atılmasını sağlamakta.
kan da buluna elektolitlerin taşınmasını ve dengelenmesini sağlayarak vücdudn kan basıncını ayarlamasını sağlar.
 su içerinde bulunan mineralleri vücdun mineral eksikliğini takviye etmekte.
 emziren annelerin sütünü artır.
eklem sıvısını artırarak eklem arasında kayganlığı sağlar.
derini nemlenmesine ve yumuşak olasını sağlar.
mide ve tükrük bezlerinde salgı sağlayarak sndirmi destekler.
vücüdun ph dengesini sağlar.

kola, çay, kahve ve diğer içecekler suyun yerine geçmez.  kola başlı başına zaralı bir ieçecektir
su eksikliğini idarar renginden ve kosusunda anlayabilrirz. sarı ve kokulu idarar olduğunda vücta su oaranı düştüğü anlamaına gelemekte.
günde en az 3 lt su içilmeli
daha pratik olası açasında uzamanlar günde minimum 8 bardak su içilmezi gerektiğini söylemekte. suyu zaman yayarak içmek gerekir.
 su içe alışkanlığı edinmenin yolu,
her yemekten önce ve sonra birer bardak su içmek her tuvalet dönüşünde bir bardak su içmek. telefonumuza saate bir su içme uyyarsı koymak evin her köşes,ne su surahisi koymak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

HERBALİFE KONYA 05053574684

Ronaldo bile Bu ürünler ile besleniyorsa sizin hala başalayamamanıza bir anlama veremiyorum Herbalife Konyada oldukça hızlı büyümekte. Si...